၁။ တိုဟူးခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အသင့္ျပင္ထား
၂။ ေဂၚဖီစိမ္း ရိတ္ရိတ္လွီး
၃။ နံနံပင္ ပါးပါးလွီး
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
၅။ ၾကက္သြန္နီ ေၾကာ္
၆။ ငရုပ္သီးမႈန္႕
ရ။ မန္က်ည္းမွည့္ရည္
၈။ ပဲမႈန္႕ အက်တ္
၉။ ငံျပာရည္
အဆင္သင့္ျပင္ထားတဲ့ အစာပလာေတြ နဲ႕ တို႕ဟူးကို ဇလံုတလံုးမွာ ေရာထည့္ျပီး အေပါ့အငံ လိုသလို သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေအာက္ျပည္ ရန္ကုန္ ဘက္ကေတာ့ ေရွာက္ရြက္ေလး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလး လွီးျပီးထည့္ပါတယ္။ ဒါလဲ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားေကာင္းတာပါဘဲ။
ရန္ကုန္မွာ တို႕ဟူးသုတ္ေရာင္းတဲ့ အထမ္းသည္ေလးေတြ သုပ္တာက ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းျပီး ေရနဲ႕ေဖ်ာ္ထားတာလည္း ပါတယ္။ ေရွာက္ရြက္ ပါးပါးလွီးတာလဲ ပါတာေပါ့။ အဲလို သုတ္လည္း စားေကာင္းတယ္။ တို႕ဟူးၾကိဳနည္းပို႕စ္အတြက္ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteေလးစားစြာျဖင့္