Saturday 6 February 2010
ရွမ္းေခါက္ဆြဲ ( ဆန္ဖြယ္ေရေဖ်ာ္)
›
ဆန္ေခါက္ဆြဲကို တခ်ိဳ႕နယ္ေတြက ရွမ္းေခါက္ဆြဲလို႕ေခၚတယ္။ အဖြယ္ နဲ႕ အစီး ဆိုျပီး ၂ မ်ိဳးရွိတဲ့အထဲက ဆန္ဖြယ္ဖတ္ကေတာ့ ေနရာတိုင္းမွာ ၀ယ္လို႕ရႏိုင္ေပ...
1 comment:
Friday 5 February 2010
အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲ
›
အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲခ်က္ေကြ်းမယ္။ အုန္းႏို႕ေခါက္ဆြဲဆိုတာ အုန္းသီးခြဲ၊ ညွစ္အုနး္ဟဲ့ နဲ႕ အေတာ္ လက္၀င္တဲ့ အမ်ိဳး။ ဒီမွာေတာ့ မဟုတ္ေပါင္။ လတ္လတ္ဆတ္ဆ...
1 comment:
Thursday 21 January 2010
တို႕ဟူူးသုတ္နည္း ( ဗမာနည္း)
›
လိုအပ္တဲ့ အစာပလာေတြ နဲ႕ အသင့္ျပင္ထားရမွာကေတာ့ ၁။ တိုဟူးခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အသင့္ျပင္ထား ၂။ ေဂၚဖီစိမ္း ရိတ္ရိတ္လွီး ၃။ နံနံပင္ ပါးပါးလွ...
1 comment:
တိုဟူးမာႀကိဳ နည္း
›
အမဲသားနဲ႕အာလူး ( ရွမ္းနံနံခပ္)
›
ရွမ္းနံနံခပ္ ဆိုေတာ့ တခ်ိဳ႕က အနံစိမ္းရႊင္ရႊင္နဲ႕မို႕ မႀကိဳက္ၾကပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ စမ္းခ်က္ၾကည့္ပါ။ အမဲသား အာလူး ရိုးရိုးခ်က္လိုမဟုတ္ဘဲ အနံေမႊးေမ...
စားေတာ္ပဲ ျပဳတ္နည္း
›
စားေတာ္ပဲျပဳတ္ ၀ယ္လို႕ရျပီဆိုရင္ ေတာ့ ပဲျပဳတ္ဖို႕အတြက္ ျပင္ဆင္ရတာ မပင္ပန္းပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ ပဲတို႕ထံုးစံထဲမွာ စားေတာ္ပဲကို အခုခ်က္ျခင္းစားဖိ...
Wednesday 20 January 2010
ဆဲလ္မြန္ ငါးေၾကာ္
›
ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ သိပ္ကို္ လြယ္ကူပီး ကုိယ္စားနုိင္ေလာက္တဲ့ ဆလ္မြန္ငါးအတုံး အရြယ္အစားကုိ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္နဲ႔ နာရီဝက္ေလာက္ ၾကာေအာင္...
Tuesday 19 January 2010
၀က္နားရြက္သုတ္( ဗမာသုတ္)
›
အစားအစာကို ၾကံၾကံဖန္ဖန္ စားတတ္ေသာက္တတ္တဲ့ အထဲမွာ ခ်က္ႀကီးတို႕အုပ္စု ထိပ္ဆံုးကပါ။ အဂၤလန္ႏိုင္ငံေရာက္လို႕ ၀က္ေခါင္းေတြ ၀က္နားရြက္ေတြ ရပါ့မလား...
Saturday 16 January 2010
အညာ ငံျပာရည္ေျကာ္ခ်က္
›
ဗမာ ထမင္း၀ိုင္း တခုမွာ အစပ္တခု နဲ႕ အငံတခု အေလးကဲတဲ့ အရံဟင္းတမ်ိဳးပါေလ့ရွိပါတယ္။ ငံျပာရည္ေၾကာ္ကေတာ့ အညာေဒသေတြမွာ အခ်က္မ်ားျပီး ခ်က္တဲ့အခ...
1 comment:
Thursday 14 January 2010
ေျကးအိုးခ်က္နည္း
›
(copyright-Zin Zin Snow) အခုလို အေအးကဲတဲ့ ရာသီဥတု အခ်ိန္အခါမွာ စြပ္ျပဳတ္ပူပူ (ဒါမွမဟုတ္) ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပူပူကုိ လူတိုင္း ေတာင့္တျကပါတယ္။ ပထမ...
2 comments:
Home
View web version