ခ်က္ျကီးတို႕ မီးဖိုေခ်ာင္ မွ ျကိဳဆိုပါတယ္။ အစားေကာင္းဆိုတာ အေကာင္းစားေတြ စားမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ရွိတဲ့ အစားအစာကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ အစပ္အဟပ္တည့္ေအာင္ ခ်က္ျပီး စားႏိုင္မွ ထမင္းစား ျမိန္ပါတယ္။

အစာအဆိပ္သင့္မႈမွ ကင္းေ၀းရန္ မီးဖိုေခ်ာင္ ဆိုင္ရာ သတိေပးခ်က္မ်ား

စဥ္းႏွီတံုးမ်ားကို သံုးျပီးရင္ ေရေဆးဖို႕မေမ့ပါနဲ႕။ အစာအဆိပ္သင့္မႈ ရာခိုင္ႏႈန္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စဥ္းႏွီးတံုးကေန ေရာဂါပိုးမႊား ေပါက္ပြားျပီး ျဖစ္တာပါ။ ဒါ့ေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ၂ ခု အနည္းဆံုးထားသင့္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႕ အသီးအႏွံအတြက္ တခု ေနာက္ အသားလွီးဖို႕က တခုပါ။


Thursday 21 January 2010

တိုဟူးမာႀကိဳ နည္း






- ကုလားပဲစိမ္းမႈန္႕တဆ ေရ သံုးဆ ေရာျပီး အရည္ေဖ်ာ္ပါ။ အနည္ထိုင္ေအာင္ အခ်ိန္ အနည္းငယ္ထားပါ။
-  အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ ပထမ ဦးရည္ကို အရင္က်ိဳပါ။
- ပထမ ဦးရည္ အနည္းငယ္ ျပစ္လာမွ အနည္ရည္ကို ထည့္က်ိဳပါ။
- သတိထားရမွာက အဆက္မျပတ္ေမႊေပးရန္ႏွင့္ ေျပာင္းျပန္ လွည့္ မေမႊရပါ။
- ထို႕ေနာက္  တအားျပစ္လာပါက တို႕ဟူးေႏြးကို ဗန္းထဲ ထည့္ျပီး သဘာ၀ အပူခ်ိန္မွာ အေအးခံပါ။
- အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ လိုသလို လွီးျပီး သုတ္စားႏိုင္သလို။ တလက္မ ပတ္လည္ အတံုးေလးေတြေပၚမွာ ဆီခ်က္ေလး ဆမ္းျပီးေတာ့လဲ စားႏိုင္ပါတယ္။ ဒါမွ မဟုတ္ လက္ေခ်ာင္း အရြယ္အစား ခပ္ထူထူေလး လွီးျပီးေတာ့လဲ တို႕ဟူးေၾကာ္ ေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment