ခ်က္ျကီးတို႕ မီးဖိုေခ်ာင္ မွ ျကိဳဆိုပါတယ္။ အစားေကာင္းဆိုတာ အေကာင္းစားေတြ စားမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ရွိတဲ့ အစားအစာကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ အစပ္အဟပ္တည့္ေအာင္ ခ်က္ျပီး စားႏိုင္မွ ထမင္းစား ျမိန္ပါတယ္။

အစာအဆိပ္သင့္မႈမွ ကင္းေ၀းရန္ မီးဖိုေခ်ာင္ ဆိုင္ရာ သတိေပးခ်က္မ်ား

စဥ္းႏွီတံုးမ်ားကို သံုးျပီးရင္ ေရေဆးဖို႕မေမ့ပါနဲ႕။ အစာအဆိပ္သင့္မႈ ရာခိုင္ႏႈန္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စဥ္းႏွီးတံုးကေန ေရာဂါပိုးမႊား ေပါက္ပြားျပီး ျဖစ္တာပါ။ ဒါ့ေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ၂ ခု အနည္းဆံုးထားသင့္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႕ အသီးအႏွံအတြက္ တခု ေနာက္ အသားလွီးဖို႕က တခုပါ။


Thursday 21 January 2010

တို႕ဟူူးသုတ္နည္း ( ဗမာနည္း)




လိုအပ္တဲ့ အစာပလာေတြ နဲ႕ အသင့္ျပင္ထားရမွာကေတာ့

၁။ တိုဟူးခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အသင့္ျပင္ထား
၂။  ေဂၚဖီစိမ္း ရိတ္ရိတ္လွီး
၃။ နံနံပင္ ပါးပါးလွီး
၄။  ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္
၅။ ၾကက္သြန္နီ ေၾကာ္
၆။ ငရုပ္သီးမႈန္႕
ရ။ မန္က်ည္းမွည့္ရည္
၈။  ပဲမႈန္႕ အက်တ္
၉။ ငံျပာရည္



 အဆင္သင့္ျပင္ထားတဲ့ အစာပလာေတြ နဲ႕ တို႕ဟူးကို ဇလံုတလံုးမွာ ေရာထည့္ျပီး အေပါ့အငံ လိုသလို သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္။ ေအာက္ျပည္ ရန္ကုန္ ဘက္ကေတာ့ ေရွာက္ရြက္ေလး ပါးပါးရိတ္ရိတ္ေလး လွီးျပီးထည့္ပါတယ္။ ဒါလဲ ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ စားေကာင္းတာပါဘဲ။


1 comment:

  1. ရန္ကုန္မွာ တို႕ဟူးသုတ္ေရာင္းတဲ့ အထမ္းသည္ေလးေတြ သုပ္တာက ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္းျပီး ေရနဲ႕ေဖ်ာ္ထားတာလည္း ပါတယ္။ ေရွာက္ရြက္ ပါးပါးလွီးတာလဲ ပါတာေပါ့။ အဲလို သုတ္လည္း စားေကာင္းတယ္။ တို႕ဟူးၾကိဳနည္းပို႕စ္အတြက္ ေက်းဇူးပါ။
    ေလးစားစြာျဖင့္

    ReplyDelete