ခ်က္ျကီးတို႕ မီးဖိုေခ်ာင္ မွ ျကိဳဆိုပါတယ္။ အစားေကာင္းဆိုတာ အေကာင္းစားေတြ စားမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ရွိတဲ့ အစားအစာကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ အစပ္အဟပ္တည့္ေအာင္ ခ်က္ျပီး စားႏိုင္မွ ထမင္းစား ျမိန္ပါတယ္။

အစာအဆိပ္သင့္မႈမွ ကင္းေ၀းရန္ မီးဖိုေခ်ာင္ ဆိုင္ရာ သတိေပးခ်က္မ်ား

စဥ္းႏွီတံုးမ်ားကို သံုးျပီးရင္ ေရေဆးဖို႕မေမ့ပါနဲ႕။ အစာအဆိပ္သင့္မႈ ရာခိုင္ႏႈန္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စဥ္းႏွီးတံုးကေန ေရာဂါပိုးမႊား ေပါက္ပြားျပီး ျဖစ္တာပါ။ ဒါ့ေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ၂ ခု အနည္းဆံုးထားသင့္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႕ အသီးအႏွံအတြက္ တခု ေနာက္ အသားလွီးဖို႕က တခုပါ။


Saturday 16 January 2010

အညာ ငံျပာရည္ေျကာ္ခ်က္





ဗမာ ထမင္း၀ိုင္း တခုမွာ အစပ္တခု နဲ႕ အငံတခု အေလးကဲတဲ့ အရံဟင္းတမ်ိဳးပါေလ့ရွိပါတယ္။ ငံျပာရည္ေၾကာ္ကေတာ့ အညာေဒသေတြမွာ အခ်က္မ်ားျပီး  ခ်က္တဲ့အခ်ိန္ကေတာ့ သရက္ဖူး၊ သရက္ကင္း ေပၚခ်ိန္၊ တမာရြက္ႏုေလးေတြ အဖူးေလးေတြကို အခ်ည္တည္ ခ်ိန္မွာ ခ်က္စားေလ့ရွိပါတယ္။ အညာဟာ ငပိရည္က်ိဳစားတဲ့ အေလ့အထ နည္းျပီး ငံျပာရည္ နဲ႕ ငရုပ္သီး ကို လိွဳင္ လိွဳင္သံုးတတ္တဲ့ ေဒသေတြျဖစ္တာမို႕ သူတို႕ခ်က္တဲ့ ငံျပာရည္ခ်က္ဟာ ေအာက္ျပည္က ခ်က္နည္းနဲ႕ ကြာပါတယ္။ ေနာက္ၾကံဳရင္ အညာ ငရုပ္သီးခ်က္ေလးလဲ ခ်က္ေကြ်းပါအုန္းမယ္။ သရက္ကင္း ၀ယ္မရရင္လဲ တျခားတို႕စရာေလးေတြနဲ႕ စားလို႕အဆင္ေျပပါတယ္။ ဗမာထမင္း၀ိုင္းဆိုတာက တို႕စရာ တပံုတပင္နဲ႕ အရံဟင္း ငပိငံျပာရည္ တခုခုသာပါရင္ စားျမိန္တာဘဲမွလား။ စမ္းခ်က္ၾကည့္ၾကစို႕။



ငံျပာရည္ေျကာ္ခ်က္အတြက္ အဓိက လိုအပ္တာေတြကေတာ့

၁။ ပုဇြန္ေျခာက္ ( သို႕မဟုတ္) ငါးျဖဳန္း ငါးေသးေျခာက္ေလးေတြ ၅၀၀ ဂရမ္
၂။ ငရုပ္သီးေျခာက္ ( သို႕မဟုတ္) ႀကိတ္ျပီးသား အၾကမ္း အေျခာက္မႈန္႕၊ ( အစပ္စားႏိုင္တဲ့ ေပၚမူတည္ျပီး ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
၃။ ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ ၄ လံုး
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာ
၅။ ဆီ
၆။ ငံျပာရည္

အသင့္ျပင္ထားရမွာက ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေထာင္းပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုေထာင္း။ ၾကက္သြန္နီကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး အကြင္းလို္က္ျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။
ငံျပာရည္ ထမင္းစား ဇြန္းနဲ႕ ၅ ဇြန္း

- ပထမဆံုး ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆီပူတဲ့အခါ ၾကက္သြန္နီ အကြင္းလိုက္ လွီးထားတာကို ထည့္ေျကာ္ပါ။

- ၾကက္သြန္နီ နီလာရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ အနည္းငယ္ ေမႊေပးပါ။ မတူးပါေစနဲ႕။

- ေထာင္းထားတဲ့ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။

- နီလာျပီး အားလံုး လံုးလံုးေထြးေထြးျဖစ္လာတဲ့အခ်ိန္ ငရုပ္သီးေျခာက္ ေထာင္းထားတဲ့ အမႈန္႕ကို ထည့္လိုက္ပါ။

- မီးအရွိန္ေလွ်ာ့ပါ။ ငရုပ္သီး မတူးေအာင္ ဂရုစိုက္ပါ။

- ေနာက္ အနံထြက္လာရင္ ငံျပာရည္ ထည့္လိုက္ပါ။

- အနံမ်ား မႊန္ထြန္ေအာင္ ထြက္လာမည္ျဖစ္တာေျကာင့္ ျပတင္းေပါက္နဲ႕ မီးဖို ေလစုပ္စက္ကို အရွိန္ျမင့္ေအာင္ ဖြင့္ထားဖို႕ လိုပါလိမ့္မယ္။

- ေယာင္းမျဖင့္ ငရုပ္သီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နဲ႕ ၾကက္သြန္တို႕ကို အနည္းငယ္ လိွမ့္ေပးပါ။

- အနံခပ္ျပင္းျပင္း ထြက္လာခ်ိန္မွာေတာ့ ေရ ကို လိုသေလာက္ထည့္ေပးပါ။ အရည္ ခပ္စပ္စပ္ လိုခ်င္ရင္ ေရမ်ားမ်ား ထည့္။ ခပ္ေျခာက္ေျခာက္ စားခ်င္ရင္ေတာ့ အနည္းငယ္သာ ထည့္ေပးပါ။

- ခနၾကာလို႕ ပြက္လာရင္ ဆီျပန္ေအာင္ ခနေစာင့္ အေပါ့အငံျမည္း ။ လိုခ်င္သလို အေနအထားရျပီ ဆိုလွ်င္ မီးပိတ္လို႕ အိုးဖုံး အုပ္ထားပါ။

- သရက္ကင္း၊ သရက္သီး၊ ေဂၚရခါးသီး ျပဳတ္ တို႕ႏွင့္ တို႕စားပါက ထမင္းစား ျမိန္ႏိုင္သလို ၾကာရွည္လဲ ထားခံပါတယ္။

- ဒါမွမဟုတ္ သံပုရာသီးေလး ညွစ္စားရင္ လဲ အရသာတမ်ိဳး နဲ႕ ထမင္းစား တိုးေစမွာပါ။

အဓိက မွာခ်င္တာကေတာ့ မတူးပါေစနဲ႕။ ဆီေတြ အမ်ားႀကီးနဲ႕ ထည့္မေၾကာ္ပါနဲ႕။ ဆားကို လိုအပ္မွသာ ထည့္ပါ။

1 comment:

  1. ပုံနဲ႔တကြ ေျဖဆိုပါ :)

    ReplyDelete