ခ်က္ျကီးတို႕ မီးဖိုေခ်ာင္ မွ ျကိဳဆိုပါတယ္။ အစားေကာင္းဆိုတာ အေကာင္းစားေတြ စားမွ မဟုတ္ပါဘူး။ ရွိတဲ့ အစားအစာကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ အစပ္အဟပ္တည့္ေအာင္ ခ်က္ျပီး စားႏိုင္မွ ထမင္းစား ျမိန္ပါတယ္။

အစာအဆိပ္သင့္မႈမွ ကင္းေ၀းရန္ မီးဖိုေခ်ာင္ ဆိုင္ရာ သတိေပးခ်က္မ်ား

စဥ္းႏွီတံုးမ်ားကို သံုးျပီးရင္ ေရေဆးဖို႕မေမ့ပါနဲ႕။ အစာအဆိပ္သင့္မႈ ရာခိုင္ႏႈန္းေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက စဥ္းႏွီးတံုးကေန ေရာဂါပိုးမႊား ေပါက္ပြားျပီး ျဖစ္တာပါ။ ဒါ့ေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္ရင္ ၂ ခု အနည္းဆံုးထားသင့္ပါတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႕ အသီးအႏွံအတြက္ တခု ေနာက္ အသားလွီးဖို႕က တခုပါ။


Wednesday 20 January 2010

ဆဲလ္မြန္ ငါးေၾကာ္




 ေၾကာ္ဖို႕အတြက္ သိပ္ကို္ လြယ္ကူပီး  ကုိယ္စားနုိင္ေလာက္တဲ့ ဆလ္မြန္ငါးအတုံး အရြယ္အစားကုိ ပ်ားရည္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္နဲ႔ နာရီဝက္ေလာက္ ၾကာေအာင္ နွပ္ထားလုိက္ပါ။ 
(ငါးအတုံး အၾကီးအေသးကုိ လုိက္ပီး ပ်ားရည္နဲ႔ ပဲငံျပာရည္ထည့္ပါ)။ နာရီဝက္ေလာက္ၾကာရင္ ေၾကာ္ဖုိ႔အသင့္ျဖစ္ေနတဲ့ငါးအတုံးကုိ အုိးပူပူမွာ သံလြင္ဆီနဲနဲ
(ေျမပဲဆီလည္းသုံးနုိင္ပါတယ္) ထည့္ျပီ တဖက္ကုိ ၂ မိနစ္ ၃ မိနစ္ဆီေလာက္ အုိးကင္းပူတုိက္သလုိေၾကာ္ေပးပါ။ 
ငါးအတုံး က ရဲလာျပီး အေပၚယံအေရတင္း လာျပီဆုိရင္ စားလုိ႔ အသင့္ျဖစ္ေနပါျပီ။ 
အဲဒီ ဆလ္မြန္ ငါးေၾကာ္ပူပူေလး ကုိ သံပုရာသီးေလးညွစ္ နံနံပင္ေလးအုပ္ျပီး ထမင္းဆီဆမ္းေလးနဲ႔ ျဖစ္ျဖစ္ ေပါင္မုန္႔မီးကင္ေလး နဲ႔ျဖစ္ျဖစ္စားမယ္ဆုိရင္ စားရတာ အရသာရွိျပီး ဆဲလမြန္ ငါးဟာ အိုမီဂါ သရီး ဓါတ္ ပါ၀င္တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရးနဲ႔ လည္း ညီညြတ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment